Interim Intelligence

Blog Interim Intelligence

Op dit blog worden regelmatig nieuwe blogposts gepubliceerd over HR, arbeidsmarktontwikkelingen, organiseren, werk, arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en sociale media.

De ruim 400 blogberichten die vanaf 2008 tm september 2013 op het blog van Interim Intelligence zijn gepubliceerd zijn door overgang van de provider naar een nieuw platform helaas verdwenen. Op de site socialmediarecruitment.nl kun je deze nog wel vinden in het blogarchief.

Micro carrièresite voor werving cloud sales specialisten

Vorige week publiceerde LinkedIn een overzicht met de top 25 vaardigheden waarnaar recruiters op zoek zijn op LinkedIn . Wereldwijd staat de vaardigheid Cloud and Distributed Computer op de eerste plaats. Iedereen die daar kennis van heeft, heeft dus een zeer goede arbeidsmarktpositie en heeft de banen, klussen en werkgevers voor het uitkiezen. Alles wat met cloud te maken heeft is hot!

In deze uitdagende arbeidsmarkt is Oracle op zoek naar 1.400 cloud salesmensen in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Voorwaar geen sinecure om deze grote hoeveelheid salesmensen, met deze specifieke kennis, te werven.

Oracle lanceerde daarom een specifieke carrièresite hiervoor. De site werd binnen twee maanden opgezet door ontwerpers, ontwikkelaars en social media experts. Deze microsite moet geïnteresseerden een beeld geven van hoe het is om te werken bij Oracle. De site richt zich vooral op Millennials, aldus Oracle. Dat moet onder andere blijken uit de grote hoeveelheid ‘journalistieke’ foto’s. Overigens zie ik die journalistieke insteek niet direct, maar ik ben dan ook geen Millennial :-) Ik vind de site wel lekker fris overkomen.

Wel geven de foto’s en filmpjes een duidelijk beeld van hoe het is om bij Oracle te werken, wat voor mensen er rondlopen en wie je toekomstige collega’s zouden kunnen zijn. Verder worden de trainings- en carrièremogelijkheden benadrukt en de goede werksfeer. Ook is er oog voor (culturele) diversiteit. Werknemers van Oracle komen overal ter wereld vandaan. In één filmpje wordt zelfs gekscherend de term “United Nations of Oracle” gebruikt.

Hoe dan ook, de site geeft een goed overzicht van werken bij Oracle en de drie verschillende rollen waarvoor vacatures openstaan: Cloud Sales Professional, Cloud Tech Sales Professional en Inside Sales Professional.

Ik ben zeer benieuwd of deze micro carrièresite, ondersteund met diverse (social media) campagnes, de gewenste 1.400 cloud salesspecialisten gaat opleveren. Het is een competitieve markt. Maar United Nations of Oracle heeft wel een streepje voor…