Interim Intelligence

Blog Interim Intelligence

Op dit blog worden regelmatig nieuwe blogposts gepubliceerd over HR, arbeidsmarktontwikkelingen, organiseren, werk, arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en sociale media.

De ruim 400 blogberichten die vanaf 2008 tm september 2013 op het blog van Interim Intelligence zijn gepubliceerd zijn door overgang van de provider naar een nieuw platform helaas verdwenen. Op de site socialmediarecruitment.nl kun je deze nog wel vinden in het blogarchief.

Voordelen van werven met video

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. En dat verklaart natuurlijk meteen ook het enorme succes van videowebsite YouTube, dat 3 miljard views per dag heeft. Volgens onderzoek van de IAB Taskforce Video bekijkt maar liefst 86% van de Nederlanders van 13 jaar en ouder wel eens online video. Er wordt echter niet alleen gekeken, er worden ook massaal video's gemaakt. Per minuut wordt 48 uur aan video's geüpload op YouTube.

Betere ranking in zoekmachines

Websites die video geoptimaliseerd hebben voor zoekmachines hebben een 53 keer hogere kans om op de eerste pagina met Google zoekresultaten terecht te komen. Deze 'wijsheid' haal ik uit een YouTube-filmpje...

Google is, volgens onderzoek van StudentenWerk , voor 39 procent van jongeren het beginpunt van hun zoektocht naar een (nieuwe) baan. Als werkgever is het dan goed te onthouden dat video's vaak getoond worden door Google aan potentiële sollicitanten.

Corporate- of werkenbij-site

Na Google en vacaturesites is de website van de potentiële werkgever een populair startpunt, zo blijkt uit datzelfde onderzoek van StudentenWerk: 23 procent van de jongeren geeft aan meteen naar de corporate pagina van een interessante organisatie te surfen. Op sites met video blijven bezoekers 5 tot 8 keer langer dan op sites met alleen tekst en foto's.

Voor recruiters en arbeidsmarktcommunicatiedeskundigen is dit een belangrijk gegeven. Toon bij een vacature of op een werkenbij-site video's van de werkplek, de cultuur, interviews met managers, de toekomstige directe collega's of de receptioniste. Geef een beeld van hoe de organisatie in elkaar zit, wat de sfeer is en wat een toekomstige medewerker kan verwachten van werken bij deze werkgever in deze specifieke functie. Deze video's kunnen ook nog eens via sociale media verspreid worden, zodat nog meer potentiële sollicitanten met de organisatie in aanraking komen.

Meer sollicitanten met video

Volgens deze infographic worden vacatures met video 12% vaker bekeken. Belangrijker nog, op vacatures met video wordt 34% vaker gesolliciteerd.

Voordelen video

Het gebruik van video heeft dus vele voordelen, zoals beter vindbaar via zoekmachines, hogere ranking in zoekmachines, meer reacties op vacatures en een beter beeld van sollicitant van de organisatie. Wie wil nu niet van die voordelen profiteren?

Optimaliseer video's

Zorg er wel voor dat Google de video's goed kan indexeren, zodat de kans groter wordt dat de werkenbijsite een hogere positie krijgt in de zoekresultaten van Google. Hier vind je wat snelle tips hoe je video's te optimaliseren voor Google. Je kunt ook het uitgebreide YouTube Creator Playbook doornemen voor allerhande tips.

Wie is er nu niet groot geworden met video? :-)