Interim Intelligence

Blog Interim Intelligence

Op dit blog worden regelmatig nieuwe blogposts gepubliceerd over HR, arbeidsmarktontwikkelingen, organiseren, werk, arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en sociale media.

De ruim 400 blogberichten die vanaf 2008 tm september 2013 op het blog van Interim Intelligence zijn gepubliceerd zijn door overgang van de provider naar een nieuw platform helaas verdwenen. Op de site socialmediarecruitment.nl kun je deze nog wel vinden in het blogarchief.

Kennisdeling met een intern blog

Kennis verouderd snel. Zo snel zelfs dat wel eens gesteld wordt dat als studenten afstuderen hun kennis reeds (gedeeltelijk) verouderd is. Daarnaast worden steeds sneller nieuwe producten en technologieën gelanceerd. Technologie waarvan en waarover kennis nog beperkt is.

Hoe blijf je dan up to date? Hoe bundel je kennis over nieuwe technologie? Hoe ontsluit je de kennis van medewerkers en collega’s? Hiervoor zijn steeds meer middelen voorhanden, zoals ook reeds beschreven in deze blogpost over sociaal leren , maar een intern blog is zeker ook een mooie tool om intern kennis te delen. Het interne blog kan Opleiding&Ontwikkeling-activiteiten ondersteunen.

Een intern blog kan leren in een organisatie op de volgende manieren ondersteunen:

  • Het delen van kennis en expertise : Via een blog kan informatie overgedragen worden. Informatie waardoor medewerkers zich ontwikkelen. Daarnaast helpt het de blogschrijver zijn of haar gedachten te ordenen en de informatie zodanig te presenteren dat het voor anderen inzichtelijk wordt. De blogschrijver krijgt hierdoor nog meer grip op de materie.
  • Expertise van anderen ontsluiten : Binnen een organisatie is veel kennis aanwezig. Alleen is lang niet altijd duidelijk wie de expert is of wie kennis heeft over een bepaald probleem, product of technologie. Door zelf een blog over de basics te schrijven en collega’s op te roepen om aan te vullen en te verbeteren wordt kennis binnen de organisatie ontsloten en kunnen experts geïdentificeerd worden.
  • Doorzoekbaar archief : Door blogartikelen te voorzien van tags (labels) en het blog te voorzien van een goede zoekfunctie kunnen medewerkers zoeken naar relevante informatie over specifieke onderwerpen.

Voor de goede orde, een blog is een sociaal medium. En zoals al eerder bleek zijn HR-professionals bekend met sociale media, maar zetten zij deze nog weinig in voor ‘eigen vraagstukken’, zoals O&O. Daar moet dus langzamerhand verandering in komen. Dus stap over die drempel en begin met kennis delen en ervaringen uitwisselen hierover!