Interim Intelligence

Blog Interim Intelligence

Op dit blog worden regelmatig nieuwe blogposts gepubliceerd over HR, arbeidsmarktontwikkelingen, organiseren, werk, arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en sociale media.

De ruim 400 blogberichten die vanaf 2008 tm september 2013 op het blog van Interim Intelligence zijn gepubliceerd zijn door overgang van de provider naar een nieuw platform helaas verdwenen. Op de site socialmediarecruitment.nl kun je deze nog wel vinden in het blogarchief.

Vreemden op Twitter

Gisteren besloot ik mijn Twitteraccount wat op te schonen. Gebruik makend van een tool als Friendorfollow ontvolg ik wat mensen die mij niet volgen en waar ik geen contact (meer) mee heb.

En zo scrollend door een lijst met enkele honderden Twitter-handles realiseer ik mij dat ik contacten heb verwaarloosd én dat het knusse Twitter van - zeg 6 jaar geleden - niet meer is.

Personen met wie ik veel of op zijn minst regelmatig contact had volgen mij niet meer. En dat waren toch echt digitale vrienden! Maar net als in het echte leven moet je vriendschappen onderhouden. Als je een tijdje niets meer van je laat horen, niet meer reageert op de zielenroerselen van je amici, dan verwatert die vriendschap.

En ik weet wel waar het misging hoor. De Twitteretiquette gebiedt nu eenmaal dat je mensen – ik zeg bewust mensen – die jou gaan volgen, terugvolgt. Dat betekende dat mijn kleine Twitterdorp uitgroeide tot een middelgrote stad, met een dramatische toename van tweets tot gevolg. De oplossing had het aanleggen van lijsten kunnen zijn, maar tijdgebrek of ‘geen zin’ weerhielden mij daarvan.

Met als gevolg dat ik steeds minder door de vele tweets scrolde. Belangrijke updates van vrienden miste, niet meer reageerde en daarmee mijn contacten van mij vervreemde. Jammer.

Ik heb ook wel een beetje heimwee naar een knusse tijdlijn, waar ik nog iedereen persoonlijk ken. Ik kan ook gewoon een lijst met ‘vrienden’ aanmaken. En misschien doe ik dat wel, maar nu nog even niet. Ik wil natuurlijk wel weten wat de rest van de wereld allemaal ziet, leest en meemaakt....