Interim Intelligence

Blog Interim Intelligence

Op dit blog worden regelmatig nieuwe blogposts gepubliceerd over HR, arbeidsmarktontwikkelingen, organiseren, werk, arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en sociale media.

De ruim 400 blogberichten die vanaf 2008 tm september 2013 op het blog van Interim Intelligence zijn gepubliceerd zijn door overgang van de provider naar een nieuw platform helaas verdwenen. Op de site socialmediarecruitment.nl kun je deze nog wel vinden in het blogarchief.

Vacature voor een hond

Arbeidsmarktcommunicatie en VVV’s, ze hebben iets met elkaar. Dat begon in 2009 toen het Australische VVV The Best Job in the World introduceerde teneinde het Great Barrier Reef te promoten.

Beste baan van de wereld

De gezochte kandidaat werd als babysitter van een eiland, tegelijkertijd ambassadeur van dat gebied, door erover te schrijven en foto’s en video’s te verspreiden. En dat tegen een riant salaris, gratis huisvesting in een dure villa en gratis vervoer op en rondom het eiland. Een droombaan dus. Geen wonder dat meer dan 35.000 sollicitanten uit meer dan 200 verschillende landen hun geluk beproefden. Het leverde Queensland in ieder geval heel veel publiciteit op. Een geslaagde campagne dus.

Het Australische VVV herhaalde deze campagne in 2013 nog eens met 6 droombanen , maar dan om heel Australië te promoten. Dit leverde ruim 330.000 reacties op. Ruim 40.000 personen namen de moeite om een video-sollicitatie in te sturen.

Wat Australië kan, moeten we in Schotland ook kunnen, zo moet het Schotse VVV hebben gedacht. En dus hebben ze nu ook een vacature uitgezet om een ambassadeur te werven…. Voor een Ambassadog. Yep, het betreft een vacature voor een hond (die zijn baasje wel mag meenemen).

De hond moet de spirit van Schotland wereldwijd uitdragen. De hashtag voor de campagne is dan ook #scotspirit.

Gevraagd: Hond met scotspirit

Wat wordt van de hond gevraagd?

Ten eerste moet deze Schots zijn. Daarnaast moet de hond bereid zijn om door heel Schotland te reizen en moet deze ‘een neusje’ hebben voor het beste eten en drinken, evenementen en wandelingen in het land.

En wat staat daar dan tegenover?

Baas en hond krijgen de kans om gratis evenementen bij te wonen en “beroemdheden” te ontmoeten. En natuurlijk zien ze veel van Schotland. Verder staat er geen salaris tegenover.

Eind april / begin mei 2016 is er een recruitmentdag in Edinburgh en zullen we weten welke hond de gelukkige is.

Het is weer eens wat anders, een vacature voor een hond. Ben benieuwd welke hond de uitdaging aangaat. In ieder geval is het weer een spraakmakende arbeidsmarktcampagne van een VVV!